суботу, 22 листопада 2014 р.


 

Модуль 11

 
Сьогодні ми поділилися створеними Планами вивчення теми, а також основними документами Портфоліо. В процесі обговорення з'ясували у чому переваги процесу ознайомлення всіх учасників тренінгу з роботами інших та як подібна вправа може допомогти у навчанні учнів.
       Нові знання, які я отримав під час курсів, використаю на уроках. Отриманий досвід підготовки спеціальних форм для підтримки самостійної дослідницької діяльності є найефективнішим для навчання моїх учнів.
        Дякую тренеру Яцків Н. Я.,своїм колегам за плідну співпрацю.

пʼятницю, 21 листопада 2014 р.

Модуль 10



Сьогодні, коли очікування та цілі навчання учнів за обраною темою добре визначені, у цьому модулі ми сфокусували свою увагу на необхідних педагогічних технологіях та прийомах навчання задля досягнення цих цілей. Обговорили, як керувати навчальним процесом у класі, де навчання здійснюється за методом проектів, як використовувати комп’ютерні технології задля підвищення  власної ефективності та для підтримки навчання учнів.  Створили документ (презентацію або Інтернет-ресурс) для фасилітації навчання учнів, які виконуватимуть проекти.


середу, 19 листопада 2014 р.

Модуль 9


Продемонстрував  колегам приклади учнівських робіт  та інструменти його оцінювання. Працюючи в  малій групі, познайомився з  прикладами учнівських робіт та інструмент його оцінювання своїх колег. Пропозиції та коментарі, які я отримав від колег,  допоможуть мені вдосконалити приклади та мою стратегію оцінювання.



                                                            

вівторок, 18 листопада 2014 р.

 Модуль 8

У цьому модулі ми дізналися про те, як можна використовувати засоби оцінювання для діагностики рівня розвитку в учнів навичок 21 століття, навичок вищих рівнів та для оцінювання засвоєних учнями знань у продовж проекту. З учасниками тренінгу поділилися прикладами учнівських робіт, обговорили ідеї з залучення учнів до процесу оцінювання. Я навчився проектувати свою систему оцінювання на основі засобів оцінювання програми Intel "Навчання для майбутнього". Цей модуль допоміг мені обдумати, що означає "оцінювання, зосереджене на потребах учнів". Завдяки створеним формам учень може краще зрозуміти, за якими критеріями вчитель оцінює його діяльність, провести самооцінювання власної роботи. 

понеділок, 17 листопада 2014 р.



 Модуль 7

Сьогодні ми спланували з колегами шляхи використання Інтернету на уроках, а потім обговорили, як допомогти учням подолати труднощі під час переходу від звичайної для них ролі при традиційному навчанні до інших ролей при навчанні методом проектів. В цьому модулі поставили себе на місце учнів та з погляду дитини створили учнівську роботу - учнівський блог. Дякую тренеру і колегам за плідну роботу.

суботу, 15 листопада 2014 р.

Модуль 6


На занятті :
* Обговорили проблеми безпеки роботи учнів в Інтернеті.
* Розробили план використання Інтернет - ресурсів для співпраці та спілкування при виконанні завдань проектів.
* Переглянув та доповнив План вивчення теми та вніс до нього зміни;
* При проведенні педради пригадав кілька простих правил, які гарантуватимуть безпеку учнів при використанні Інтернет - ресурсів. 

пʼятницю, 14 листопада 2014 р.

Модуль 5

Сьогодні на занятті переглянули Закон про авторське право, вчилися складати документи на дозвіл на використання авторських матеріалів, працювали в групах.